2015: BLOD & ÆRE

Et gennemkomponeret epos om efterkrigstidens Danmark af Høg, Aagaard og Svanekier.

 

Instruktion: Sune Svanekier & Lasse Aagaard

Komponist: Lasse Aagaard

Sangtekster: Thomas Høg

Sanginstruktion: Sarah Rastrup Forchhammer

 


Se programmet og billederne fra BLOD & ÆRE.


2014: KONTINENT

KONTINENT

”Kontinent” er en historie, sat i et fantasy-univers, om jægerkvinden Lara og hendes søster Strit, der bliver brikker i et spil om magt, når to stridende lande går efter herredømmet på Kontinent - en forunderlig verden befolket med troldmænd, orker, gnomer og amazoner.

”Kontinent” er historien om overlevelse, forræderi og kærlighed, fortalt med iørefaldende musik, store optrin og imponerende stunts.

 ”Kontinent” blev første gang opført på Espergærde Ungdomsskole i 1992, men 20 år senere har musicalen fået et ambitionsmæssigt kæmpeløft med ny-arrangerede sange, tæt på 300 kostumer syet fra bunden og stort anlagte, koreograferede stuntscener.

Manuskript: Sune Svanekier og Michael Mathiesen

Instruktion: Sune Svanekier og Michael Mathiesen

Komponist: Peter Cayuga

Musikalsk arrangement: Thomas Lylloff

Sang/korinstruktion og korarrangement: Sarah Rastrup Forchhammer

Bevægelse og koreografi: Sofie Ida Scwhartz

Stunt: Thomas Joon Poore

Gøgl: Thomas Ahlmann-Ohlsen


Se programmet og billederne fra Kontinent.


2013: VERDEN VENTER

 

VERDEN VENTER er en omskrevet greasificeret udgave af Høg, Aagaard og Mathiesens musical CARPE DIEM fra 1998.

VERDEN VENTER foregår på en dansk kostskole i 1959. Den nye musiklærer på skolen prøver, at inspirere eleverne til at ’gribe dagen’, men han må slås mod de gamle dyder og traditioner hos lærerstab og forældre.

Da skoleåret nærmer sig sin afslutning vælger de unge trods modstand fra lærerne, at gennemføre årets skoleforestilling tilsat den helt nye musik rock’n’roll.

En sejr for de unge. Men også en beslutning som viser sig at få alvorlige konsekvenser…Instruktør: Michael Mathiesen

Co-instruktør og Koreograf: Katrine Skjoldelev

Sangcoach og korinstruktør: Johnny Jørgensen

Musik: Lasse Aagaard

Manus og sangtekster:
Thomas Høg


2012: WILLIAMS HISTORIE

 

Williams Historie er verdens smukkeste tragedie, og vi kender den alle.

Men ingen kender den så godt som pigen fra 4. rang, der dagdrømmer sig væk fra sit liv som mannequin-dukke for første rangs borgere.

Uden Williams Historie ville misforståelsen måske aldrig være opstået, uden Williams Historie ville Hun måske aldrig have lært Ham fra Bunden at kende.

Uden Williams Historie ville han ikke have lært at læse, og uden Williams Historie ville der aldrig have været en plan.

To skæbner mødes over verdens smukkeste tragedie:

William Shakespeares historie om Romeo og Julie.


Instruktør: André Andersen

Co-instruktør og Koreograf: Katrine Skjoldelev

Sangcoach og korinstruktør: Johnny Jørgensen

Musik: Morten Woods

Manus og sangtekster:
André Andersen


2011: ATLANTIS

 

Da musicalen flyttede ind på kulturværftet i Helsingør var det med denne gamle kending på repertoiret. Hvorfor nu det? Ungdomsskolen spiller jo normalt original, ny dansk musik dramatik!

Rent faktisk havde denne forestilling – som er en af Danmarks største musicalsucces’er overhoved – sit afsæt på Ungdomsskolen da den først så dagens lys tilbage i 1993. Men med et voksende budget og som et semiprofessionelt projekt endte den dog med at vokse ud af de rammer der på daværende tidspunkt var for en musical i kommunalt ungdomsskoleregi.

 
Det var derfor på alle måder rigtig at ATLANTIS 18 år efter uropførelsen endelig vendte ”hjem”. Det blev i en opdateret version. Tekst og musik var uændret men med en spændende visuel drejning foregik historien nu i et parallelt samtidsunivers.

 

Instruktør: Sune Svanekier

Musik: Peter Spies

Sangtekster: Thomas Høg

2. Unit: Katrine Skjoldelev

Korinstruktion: Johnny Jørgensen

Produktionsledelse/Idémand & Grafik: Rasmus Finsen

 

OM ATLANTIS


2011: DEN TUNGE BAGAGE

 

Forestillingen var et eventyr der handlede om sorg. Om at miste. Men også om at leve og komme videre med de gode minder om dem man har mistet. Selvom musicalen taget sit eget tema alvorligt er der dog mere blevet tale om en opløftende og livsbekræftende historie end om en tungsindig tragedie. Der var både rørende optrin, gode grin og tomme tyk symbolik når kongen der har mistet sin datter bogstavelig talt blev pakket ind i vat. 

I lighed med LIMBO (2005) & KLONDYKE (2006) var der tale om en vækstlagsmusical spillet af de helt unge elever. 

Instruktør & Manuskript: André Andersen

Musik: Morten Woods

Musikalsk ledelse og sanginstruktion: Mikkel Mikkelsen

Instruktørassistent: Malene Klug

Good Vibes: Sarah Thordsen


2010: BEAT

 

Beatrice og Benjamin kommer til samme kvarter i storbyen fra hver deres sociale og geografiske lag. De finder kærligheden sammen, men bliver også langsomt involveret i en bandekrig mellem kvarterets to store familier. Da et mord finder sted, og Benjamin bliver anklaget for mordet, bliver storbyeventyret til alvor. De to må hver især se livets grumme sider i øjnene, og kæmpe både personlige og sociale kampe med håb om, at deres kærlighed kan vinde i storbyens undergrundsmiljø.

En forestilling om at miste sin uskyld, træde i karakter og træffe valg, der udvikler os, hvad enten det er de rigtige eller de forkerte. 

BEAT er baseret på et historieoplæg skrevet af Lasse Aagaard

Instruktør: Katrine Skjoldelev 

Musik: Emil Balle/Peter Spies

Kor/instruktion: Mikkel Mikkelsen

Koreografi: Louise Lyck

Produktionsledelse/idémand & grafik: Rasmus Finsen

 

OM BEAT


2009: DYRERIGET

 

Inspireret af Orwells historie "Animal Farm", hvor begivenhederne omkring den russiske revolution er henlagt til en bondegård, og alle centrale roller spilles af dyr.

Ungdomsskolens udgave trækker historiens spor helt op til vore dage.


Instruktør: Sune Svanekier

Musik: Søren Launbjerg og Ulrik Hansen

Instruktørassistent: Katrine skjoldelev

Koreografi: Louise Lyck

Produktionsledelse/idémand & grafik: Rasmus Finsen


2008: MOD LYSET

 

Laura er en pige der føler sig bedst hjemme i bøgernes verden. Her finder hun den tryghed, som virkeligheden, af mange årsager, ikke giver hende. Efter at have været involveret i et trafikuheld, vågner hun op i Sheerwood-skoven... på Robin Hoods tid.Nu er hun lykkelig og i sit rette element. Men efter noget tid går det op for hende, at det hele er noget, der foregår inde i hendes hoved.I virkeligheden ligger hun i koma og må indlede en sejlivet kamp. Hun må kæmpe mod sine indre dæmoner. Hun må kæmpe mod sheriffen af Nottingham. Hun må kæmpe sig tilbage til livet... og gå ud mod lyset.

Originalhistorie af lærerteamet

Instruktør: Michael Mathiesen og Sune Svankier

Musik: Jais Larsen og Lasse Aagaard

Sangtekster: Thomas Høg

Koreografi: Geske Svanekier

 

OM MOD LYSET


2007: OLIVER TWIST

 

En vellykket, omarbejdet genopsætning af forestillingen fra 1993.

Original musical baseret på Charles Dickens klassiker af samme navn om den lille dreng fra fattiggården, der må så grueligt meget igennem før lykken endelig tilsmiler ham.


Instruktør: Michael Mathiesen

Musik: Peter Bendtsen

Korinstruktion: Johnny Jørgensen

 

Om Oliver


2006: LYKKEBY

 

Årets store forestilling i hallen er baseret på filmen Plesentville. To teenagere fra 2006 bliver på mystisk vis trukket ind i en sort/hvid tv-serie fra 50'erne: Lykkeby. Her er alle glade og tilfredse. Til gengæld er alting også forudsigeligt og lidt kedeligt. Med de to teenageres ankomst begynder tingene at forandre sig. Og der begynder at opstå farver i Lykkeby. Men det er ikke alle, der er lige begejstrede over forandringerne...

Med en fantastisk kombination af lyssætning, sminke og kostumevalg lykkes det at skabe mange af scenerne i sort/hvidt.


Instruktør: Morten Mathiesen

Musik: Stopher Secher

Sangtekster og manuskript: Johanne Gyllenhoff

Koreografi: Johanne Dam


2005: SIDSTE CHANCE

 

For første og hidtil eneste gang hyres lærerteamet direkte til at skrive en bestillingsopgave: En forestilling om H.C. Andersens tid i Helsingør, der skal spille i Hallen som Ungdomsskolens store musical.

Det bliver en meget vellykket historie, der tager sit afsæt i 2005, hvor en gymnasieklasse skal skrive opgave om H.C. Andersen i anledning af 200 året for hans fødsel. De er mildt sagt skeptiske over for opgaven, for hvad har nutidens unge til fælles med en afdød digter? Ikke så lidt viser det sig, da de først dykker ned i kildematerialet. Forestillingen snor sig elegant mellem fortid og nutid.


Instruktør: Sune Svanekier

Musik: Lasse Aagaard

Sangtekster: Thomas Høg

Koreografi: Geske Svanekier

 

Om Sidste Chance


2004: DREAMLAND

 

Den kriminelle natklubejer BIG DADDY kommer ud af fængslet og beslutter sig for at genåbne byens hotteste in-sted DREAMLAND. Her er dansepiger og drugs i lange baner. – og der er fra skaberne af forestillingen lagt stor vægt på show og dansedelen.


Instruktør: Morten Mathiesen

Musik: Stopher Secher

Manuskript og sangtekster: Johanna Gyllenhoff

Koreografi: Sofie Christensen


2003: BLOD & ÆRE

 

Beskriver efterkrigstiden og problemstillingerne om danskernes dårlige behandling af de tyske flygtninge og opgøret med de der under krigen ikke traf det rette valg.

Originalhistorie af lærerteamet

Instruktion og manuskript: Sune Svanekier

Musik: Lasse Aagaard

Sangtekster: Thomas Høg

Koreografi: Geske Svanekier

Waage Sandø overværede forestillingen. Han kontaktede efterfølgende ophavsmændene og bad dem skrive en forestilling til Folketeatret. Det blev til den anmelderroste musical VON SCHOLTEN.

 

Om Blod & Ære


2002: 1212 - VEJEN TIL JERUSALEM

 

Baseret på Anders Johansen roman ”En splint af korset” om børnekorstoget i 1212. Historien om skriverpigen Isabel der sammen med hundredvis af andre børn, -under karismatisk ledelse af hyrdedrengen Nicklas-, beslutter sig for at drage til det hellige land og ”befri” Jerusalem fra saracenerne. Men de når aldrig frem. Mange dør på rejsen og resten sælges som slaver da de i byen Genova narres af den griske købmand Laribaldi.


Instruktion og manuskript: Sune Svanekier

Musik: Lasse Aagaard

Sangtekster: Thomas Høg

Koreografi: Geske Svanekier


2001: DON JUAN

 

Hele persongalleriet fra Mozarts opera DON GIOVANNI bliver taget under kærlig behandling i denne opdaterede udgave af den tidløse historie om DON JUAN, som bliver ungdomsskolens store forestilling, nu hvor man atter er tilbage i Espergærde Hallen .
Den charmerende Don Juan med den umættelige sexlyst som bjergtager og bedårer alle kvinder. Men da han samtidig er fuldstændig blottet for moral ender hans adiktion med at blive hans undergang
I stedet for opera fortælles historien med pop-rock og sjove ensembleoptrin.


Instruktion og manuskript: André Andersen

Musik: Morten Woods

 

Om Don Juan


2000: PIMPERNEL

 

Man kunne tro der er tale om en genopsætning af forestillingen fra 1991, men selvom historien og nogen af sangene er de samme, så er der tale om en radikalt omarbejdet og gennemskrevet udgave. Pimpernel (2000) er Ungdomsskolens første og hidtil eneste gennemkomponeret musical med sang og musik fra start til slut.
   
Grundet tungt bureaukrati kunne man dette år ikke være i Espergærde Hallen, derfor blev denne forestilling opført på Borupgaardteatret.


Instruktør: Sune Svanekier

Musik: Jais Larsen

Koreografi og historisk konsulent: Geske Svanekier

 

Om Pimpernel